Teknoloji

Telefonlar İçin Hoparlör Temizleme Nasıl Yapılır?

İletişim kurmak için kullandığımız telefonların hoparlör kısmında istenmeyen sorunlar yaşanabilmektedir. Bu durumda temizlik yapılması gerekebilir. Telefonunuzun hoparlörlerini nasıl temizlersiniz? Telefonlar İçin Hoparlör Temizleme Nasıl Yapılır?

Öncelikle hoparlörlerinizi temizlerken çok dikkatli ve nazik olmalısınız. Aksi takdirde toz ve kir derinleşerek daha büyük sorunlar ortaya çıkabilir. Bu anlamda temizlik yaparken kullanılabilecek pek çok yöntem bulunmaktadır.

Telefonlar İçin Hoparlör Temizleme Nasıl Yapılır?

Diş Fırçası İle Temizlik

Bu uygulama ile oldukça sağlıklı ve başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Diş fırçası kullanarak telefon hoparlör temizlemede adım adım gerekenler;

  • Kılları Yumuşak bir diş fırçasının kıllarına nemli olacak kadar kolonya dökülür. Sonrasında fırça sallanarak kalan fazla kolonyalar atılır.
  • Ardından fırça hoparlör deliklerinin üstüne denk gelecek şekilde hafifçe sola ve sağa doğru süpürme yöntemi yaparak temizlenir.
  • Adımlar sonunda hoparlörü ıslak bırakmayın ve kuru kalmadığından emin olunmalıdır. Bunun için kuru bir bezle kullanarak tampon hareketleri yapılarak kurulama sağlanabilir.

Kulak Çubuğu İle Temizlik

Hoparlörlerinizi temizlemek için pamuklu çubuk kullanıyorsanız, çubuğu hoparlöre doğru hafifçe bastırın ve kiri çıkarmak için çevirin. Ancak kiri daha derine itmemeye dikkat edin.

Kürdan İle Temizlik

Temizlemek için kürdan kullanırsanız dikkatli olun, aksi halde hoparlör patlayabilir. Kendinize güvenmiyorsanız diğer yöntemleri denemenizi öneririz.

Bu yöntemde, eşarbı temizlemek için hoparlör deliğine yavaşça yerleştirmeniz yeterlidir. Ancak çok dikkatli olmak gerekir.

Bant İle Temizlik

Bant temizliği yöntemi aynı zamanda telefonun ahizesini temizleme içinde  kullanılabilecek bir yöntem olarak bilinmektedir. Bu daha az tehlikeli yöntem için, çift taraflı bandı veya sarılmış tek taraflı bandı aşırı basınç uygulamadan hoparlörün üzerinde hareket ettirmeniz yeterlidir.

Ayarlardan Temizlik

Bu daha önce sadece Xiaomi telefonlarda bulunan bilinen bir özellik olsa da artık sosyal platformlarda hoparlör temizleme konusuna yönelik pek çok ses videosu mevcut. Bunu yapmak için içerideki tozu silkeleyerek ve dışarı atarak hoparlörü temizlemeye yarayan yüksek bir ses videosu çalıştırın.

Teknik Servis

Telefonunuzun hoparlörü kirliyse nasıl temizlersiniz? Durum böyle olsa bile telefonu teknik servise gönderip işlemin tamamlanmasını istemek telefona zarar vermeyeceği gibi kullanım kalitesini de artıracaktır. En iyi seçenek bu durumda uzman kişilere telefon sorununu çözmek olacaktır.

Birbiral.com blog servisi teknoloji severler için sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu