Yaşam

Senetle Altın Satan Kuyumcular Hangileri?

Anlık nakit ihtiyaçlarına çözüm arayan kişiler, senetle altın satan kuyumculardan altına alıp bozdurarak nakit sıkıntısını gidermek istiyorlar.

Senetle altın satan kuyumcular hangileri? Sorusu, daha çok kredi notu nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen kişilerin cevap aradıkları sorulardan biridir. Anlık nakit ihtiyaçlarına çözüm arayan kişiler, senetle altın satan kuyumculardan altına alıp bozdurarak nakit sıkıntısını gidermek istiyorlar.

İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana, Gaziantep ve Kocaeli başta olmak üzere, Bursa ya da diğer büyük şehirlerde de senetle altın satan kuyumcular bu tip ihtiyacı olan vatandaşlara daha aktif şekilde hizmet veriyorlar. Elbette ki bu illerin dışında senetle altın veren kuyumcular da bulunuyor.

Senetle Altın Satan Kuyumcular Hangileri?

Öncelikle kuyumcuların doğrudan her talep edene senetle altın vermeyeceklerini hemen belirtmek gerekir. Bu yüzden farklı mağduriyetler yaşamamak için bu önemli şartı dikkate almanız da faydalı olacaktır.

İl bazında senetle altın veren kuyumcuların olduğunu söylemek yanıltıcı olacaktır. Ancak sizin ya da çevrenizdeki insanların tanımış olduğu kuyumculara giderek acil ihtiyaçlarınız için senetle altın almak istediğinize dair talepte bulunabilirsiniz.

Buna rağmen kuyumcu sizin genel durumunuzu dikkate alarak cebin talebinde bulunabileceği gibi, talebinizi reddetme yolunu da seçebilir. İnternet sitelerinde senetle altın satan kuyumcular için çeşitli isimler veriliyor olsa da, verilen bu isimlerin %98 oranında yanlış ve yanıltıcı olduklarını söylemek gerekir.

Bir kuyumcu ya da sarrafın senetle altın verme yolunu tercih etmesi her şeyden önce kendisi için büyük bir risktir.  Çünkü kuyumcularda kendilerinden böyle bir şey talep eden kişilerin ciddi finansal zorluklar içerisinde olduklarını net bir şekilde bilirler.

Ancak özellikle acil düğün yapması gerekenlerin bu tip ihtiyaçları daha fazla anlayışla karşılanabilmektedir. Acil düğün yapılması gereken durumlarda size çok güvenen bir kuyumcu olması halinde kefil olmadan altın almanızda mümkündür. Ancak genellikle sarraflar ve kuyumcular sizden sağlam bir kefil talep etme yolunu tercih edeceklerdir.

Düğün dışında finansal ihtiyaçlarınız için kolaylıkla senet vererek altın olamayacağınızı söylemek yanlış olmayacaktır.

Senetle Altın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Senetle altın veren bir kuyumcu bulduğunuzda işlem yaparken bazı hususlara dikkat etmeniz, ileride ciddi problemler yaşamamanız için önemlidir. Bunlara kısaca değinecek olursak şunları söyleyebiliriz;

  • Vade aralığına ve vade farkına mutlaka dikkat edin.
  • Senetle işlem yapıldığı için yapacağınız alışverişin sizin için ciddi bir maliyet gerektireceğini söyleyebiliriz. Örneğin 10.000 TL’lik güncel piyasa fiyatları ile alacağınız altını, vade süresi sonunda 15.000 hatta 20.000 TL gibi bir tutarla ödemeniz söz konusu olabilir.
  • Anlaştığınız fiyat ile senet üzerindeki fiyatın birbiriyle uyumlu olmasına mutlaka dikkat edin.
  • İyi niyetli kuyumcular olduğu gibi, içinde bulunduğunuz durumu art niyetli kullanacak kuyumcular olabileceğini de asla unutmayın.
  • Senetteki tutarın hem rakamla hem de yazı ile yazılmış olması da senetle altın alırken dikkat edilmesi gerekenler arasındadır.
  • Senetteki ödeme tarihlerinin ve borçlanma tarihinin anlaşmaya uygun olduğunu da dikkate almanız gerekir.
  • Hiçbir şekilde güvenmediğiniz bir kuyumcudan altın alarak açık senede imza atmayın. Vermiş olduğunuz açık senet ödeme yapsanız dahi gayrimeşru işlerle uğraşan kişilerin eline geçerek, başınızın belaya girmesine neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu