Yaşam

Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar?

Sosyal medya uzmanı ne iş yapar? Başlığı altında, sosyal medya uzmanlarının görev ve sorumluluklarının yanı sıra sosyal medya uzmanı nedir? Gibi çeşitli soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Uzmanı Nedir, Kimdir?

Sosyal medya uzmanları herhangi bir ismin ya da markanın sosyal medya platformları üzerinden tanınmışlığını artırmak, sosyal medyada reklam ve satış stratejileri geliştirmek ve planlamak, pazarlama faaliyetlerinin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve yapılan tüm uygulamaları izleyerek analiz etmek gibi çalışmalardan sorumlu kimselerdir.

Adından da anlaşılacağı üzere sosyal medya uzmanları Youtube, Facebook, Twitter, Instagram ve diğer sosyal medya platformları üzerinden çalışma yaparlar.

Sosyal Medya Uzmanı Ne İş Yapar?

Asıl sorumuz olan sosyal medya uzmanı ne iş yapar? Sorusunun cevabına gelecek olursak, sosyal medya uzmanlarının iş ve görev ve sorumluluk kapsamını şu şekilde ele alabiliriz;

  • Güncel sosyal medya trendlerini takip etmek ve müşteri için bunların uygulanmasını sağlamak,
  • Marka isminin sosyal medya üzerinde yönetimini sağlayarak potansiyel müşteri gözünde marka bilinirliğini artırmak,
  • Sosyal medya çalışmalarının analizini yapmak ve sonuçlarını izleyerek geleceğe yönelik planlar oluşturmak,
  • Sosyal medya üzerinden hedef kitleye yönelik gerek organik ve gerekse sponsor reklam çalışmaları için rapor hazırlamak,
  • Anlaşmak kapsamında çalışma sağlanan yerin profili için çeşitli metinler ve görseller düzenleyerek bunları yayınlamak,
  • Kitle kimliğinin analizini yapıp buna yönelik yeni stratejiler belirlemek,
  • Hizmet veren firmanın ya da şahsın rakipleri ile kıyaslama yaparak buna yönelik araştırmalar yaptıktan sonra yeni stratejiler belirlemek,
  • Firma politikalarına uygun şekilde sosyal medya hesaplarının yeniden dizayn edilmesini sağlamak,
  • Sosyal medya üzerinden daha etkin bir pazarlama yapılabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılması,

Genel olarak sosyal medya uzmanlarının görev ve sorumlulukları arasındadır. Burada yapılacak işlerin önemli bir kısmı, yapılacak anlaşmaya bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Sosyal Medya Uzmanı Nasıl Olunur?

Sosyal medya uzmanı kişisel araştırmalar ve deneyimler sonucu olunabileceği gibi, daha kurumsal hizmet verebilmek için özel eğitim kurumlarından sosyal medya danışmanlığı eğitimi alınabilir.

Alınacak bu eğitim sonrasında verilen sertifika, resmi boyutta çalışmalar yapabilmek için daha faydalı olacaktır. İnteraktif pazarlama konusunda alacağınız sertifika sayesinde, daha fazla müşteri potansiyeline ulaşmanız mümkündür.

Sosyal medya uzmanlarının verimli çalışmalar yapabilmesi için ekip çalışmasına yatkınlık, sözlü ve yazılı iletişimin iyi derecede olması, çoklu görevleri önem sırasına göre düzenleyebilecek kabiliyet ve işin zamanında yapılması gibi özelliklere sahip olmaları önemlidir.

Sosyal Medya Uzmanı Maaşları Ne kadar?

Sosyal medya uzmanının belirli bir yere bağlı çalışması durumunda ortalama maaşlar 6.000 TL civarındadır.

Çalıştığı yerde yönetici konumunda olan veya üst düzey tecrübe sahibi olan sosyal medya uzmanı maaşları ise 9 ile 11 bin TL arasında değişmektedir. Kişinin kendi adına çalışması, hizmet kalitesi ve çevre faktörüne göre daha fazla kazanmasını sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu