Yaşam

Slime Nedir? Nasıl Yapılır?

Eğlenceli yönleriyle büyük küçük herkesin zevkine hitap eden slime nedir? Slime nasıl yapılır? Sorularına dair cevapların yanı sıra bu eğlenceli oyun hamuru hakkında farklı konulara da yazımızın devamında yer verdik. Stres atmak için en etkili ürünlerden biri olan slime, doğru malzemeler kullanılarak evde yapılabilecek oyunlardan biri olmasıyla ayrı bir zevk sunuyor.

Slime Nedir?

Ele yapışmayan, akışkan yapıda olan ve yumuşak kıvamıyla stres atılmasında oldukça yararlı olan polimer malzeme ile yapılabilecek bir nevi oyun hamurudur diyerek, slime nedir? Sorusuna cevap verebiliriz.

Slimenin mucidi ise Hermann Staudinger olmuştur. Her ne kadar günümüzde son yıllarda biraz daha popüler olmuş olsa da esasen 1920 yılında bulunmuştur. Hermann Staudinger sentetik polimerler üzerinde bir bilimsel çalışma yaparken bulmuş, sonrasında ise oyuncak sektöründe hızla yayılmaya başlanmıştır. Ancak günümüzdeki şekli ve tam manasıyla oyuncak olarak piyasaya sürülmesi, 1976 yılında gerçekleşmiştir.

Slimenin Türkiye’de yaygınlaşması ise tam olarak 2000’li yılların başlarına denk gelmektedir. Çizgi film yayını yapan bir kanal ürün çeşitliliğini artırmak ve kazanç sağlamak için oyun hamurunun tanıtımını yaparak, oyuncaklarımızın arasına dahil olmasına neden olmuştur.

Evde Slime Nasıl Yapılır?

Evde slime yapmak isteyenlerin cevap aradığı evde slime nasıl yapılır? Sorusunun cevabı ise, şüphesiz ki bu oyuncağın en heyecanlı yönlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Evde slime yapımı için öncelikle slime malzemeleri eksiksiz temin edilmelidir. Ardından işin eğlenceli yanına geçerek, kendi oyun hamurunuzu kendiniz yapmaya başlayabilirsiniz. Çocuğunuzu veya kardeşinizi de slime yaparken yanınıza alarak, bu eğlence ve heyecana onları da ortak etmeyi unutmayın.

Slime Malzemeleri

  • Karışım için geniş bir kap
  • Tercihinize göre slimenin olmasını istediğiniz renkte bir miktar gıda boyası,
  • Yarım bardak tutkal
  • Bir miktar parlak ve çeşitli renklerde sim
  • Yarım çay kaşığı kadar boraks,
  • 1 su bardağı normal ılıklıkta musluk suyu,
  • 1 bardak sıcak su,

Malzemeleri temin ettikten sonra slime yapımına başlayabiliriz. Bu malzemelerin neredeyse tamamını kırtasiyecilerde bulabilirsiniz.

Evde Slime Yapımı

  • İlk olarak yarım çay kaşığı boraksı ve oda sıcaklığındaki 1 bardak musluk suyunu kabın içerisine alın ve boraks çözülene dek iyice karıştırın.
  • Yarım su bardağı tutkal ile 1 bardak sıcak suyu ise başka bir kabın içerisine alarak karıştırın.
  • Tutkallı suyun içerisine kendi tercihinize göre gıda boyası ve simleri ekleyerek karıştırın.
  • Gıda boyasını fazla katmanız aradığınız rengi tam olarak bulmanızı önleyebilir. Bu yüzden gıda boyasının fazla olmamasına dikkat edin.
  • Tutkallı karışımın içerisine borakslı suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Kıvamını tam olarak tutturmak için borakslı suyu eklerken iyice karıştırmak bu yüzden önem taşıyor.
  • Karıştırma işlemi devam ederken slime kıvam almaya başlayacaktır. Ancak slimenin cıvık olduğunu düşünüyorsanız üzerine biraz daha borakslı su ekleyerek karıştırmaya devam edin. Katı olması halinde ise sıcak su ekleyerek karıştırmaya devam edip istediğiniz kıvama ulaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu