Kategorisiz

Stratejik Marka Yönetimi Kitabını Okumak İçin 5 Sebep

Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan ve Dikeyeksen Yayıncılık etiketiyle yayınlanan Stratejik Marka Yönetimi kitabı bu günlerde 2. baskıya hazırlanıyor. Biz de bu vesileyle Stratejik Marka Yönetimi kitabını okumak için 5 sebebi sıraladık.

Günümüz dünyasında işletmeler varlığını sürdürmek için “marka olmak” gibi bir sorumluluğa sahiptir. Buna ek olarak hem özel sektörde hem de kamuda, markalaşma epey popüler bir kavram haline geldi. Kısacası artık herkes marka yönetiminin bir mecburiyet olduğunun farkında.

Peki ama nasıl?         

İşte, Dijital Markalaşma Uzmanı, Sosyal Medya Stratejisti ve Yazar Mürsel Ferhat Sağlam‘ın kaleme aldığı ve 2017’de Dikeyeksen Yayıncılık etiketiyle piyasaya çıkan Stratejik Marka Yönetimi kitabında “peki ama nasıl?” sorusunun detaylı açıklaması yer alıyor.

Stratejik Marka Yönetimi Kitabını Niye Okumalısınız?

Stratejik Marka Yönetimi‘nin ikinci baskıya hazırlandığı bu günlerde kitaba dair farkındalığı artırmak adına sizler için; Stratejik Marka Yönetimi kitabını okumak için 5 sebep adlı bir liste hazırladık. İşte akademisyenler ve sektör profesyonelleri tarafından tavsiye edilen Stratejik Marka Yönetimi kitabını niye okumanız gerektiğine dair 5 sebep!

1) Nedir? Yerine Nasıl? Odaklı Bir Kitap

Dijital Markalaşma Uzmanı Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan Stratejik Marka Yönetimi kitabının ilk konu başlığı; “Markalaşmak Ama Nasıl?” Kısacası kitap daha başlarken “nedir”lerin bir kenara bırakılması gerektiğini vurguluyor. Evet, Mürsel Ferhat Sağlam bu kitabında marka başlığı çerçevesinde kavramsal değerlendirmeler yerine pratiğe yönelik stratejik hamlelerden bahsediyor.

2) Marka Yönetiminde Dijital Odaklılığı Vurgulayan Bir Kitap

Mürsel Ferhat Sağlam, akademik olarak marka yönetimi odağında çalışmalar gerçekleştirse de sektörel anlamda dijital pazarlama yöneticiliği ve sosyal medya stratejisti olarak faaliyet gösteren bir uzman. Dolayısıyla Sağlam; kitap boyunca marka yönetiminin “strateji” tarafında dijital odaklı olmak gerektiğini vurguluyor.

3) Yeni Nesil Kavramlara Dair Tavsiyeler Veren Bir Kitap

Stratjeik Marka Yönetimi kitabını okurken henüz Türkiye’de çok lanse edilmemiş ama globalde farkındalığı olan bazı kavramlarla (GeoMarketing, Meconomy, Terminatör Fenomeni, Lovemark vs.) tanışırsınız. Üstelik bu kavramları yalnızca terimsel olarak değil, pratiğe yönelik tavsiyelerle öğrenirsiniz.

4) Marka Yönetimi İle İlgili Farkındalık Kazandıran Bir Kitap

Yerel ve global birçok markaya danışmanlık yapan Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan Stratejik Marka Yönetimi kitabında anlatılanları tek kelimeyle özetlemek gerekseydi kitabın odağında “farkındalık var” ifadesini kullanırdık. Gerçekten de kitapta her ne kadar “nedir”lere değinilmese de gerektiği noktalarda kısa kavramsal açıklamalar yapılmış. Ancak bu açıklamalar yapılırken dahi “nasıl?” odağında yani pratiğe dönük tavsiyeler sunulmuş. Dolayısıyla kitap bu yönüyle, marka alanında kariyer hedefleyenler için farkındalık artıran bir başucu eseridir diyebiliriz.

5) Marka Yönetimi Kariyeri Hedefleyenler İçin Başucu Niteliğinde Bir Kitap

Eğer marka yönetimi odağında kariyer hedefiniz varsa veya bu alanda hali hazırda bir kariyer sürecindeyseniz Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan Stratejik Marka Yönetimi her zaman yanınızda olması gereken bir kitap. Çünkü kitapta birçok konuda farkındalığınızı artıran tavsiyeler, pratiğe dönük öneriler ve nasıl odaklı hamleler ile ilgili birçok detay yer alıyor.

Dijital Markalaşma Uzmanı, Sosyal Medya Stratejisti, Yazar ve Mentor Mürsel Ferhat Sağlam tarafından kaleme alınan ve 2017’de Dikeyeksen Yayıncılık etiketiyle çıkan Stratejik Marka Yönetimi kitabına dair tavsiye niteliğinde hazırlamış olduğumuz bu listede kitabın odak noktasına dair detaylara yer verdik. Kitap hakkında detaylı bilgi için aşağıdaki butona tıklamanız yeterli. Burada Mürsel Ferhat Sağlam’a ulaşmanız gerekirse kendisiyle Linkedin’den irtibat kurabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu