Kategorisiz

Modern Bir Görünüm için Mutfağınızı Yeniden Dekore Edin

Modern mutfaklar işlevsel yapılarıyla dikkat çeker. Birbirinden farklı mobilyalar ve dekorasyon teknikleri ile elde edebileceğiniz modern görünümlü mutfaklara sahip olmak istiyorsanız doğru adrestesiniz! Sizin için hazırladığımız bu yazımızda bahsettiğimiz detaylara ve önerilere önem vererek, siz de mutfağınızı yeniden yaratabilirsiniz.

Aydınlatma Yöntemleri

Aydınlatma objelerini tercih edeceğiniz zaman mutfak zemininin renkleri ve dokularını göz önünde bulundurmalısınız. Açık renk tonlarının hakim olduğu mutfaklarda LED aydınlatma ürünleri ile mutfak tezgahlarını ışıklandırırken, modern çizgiler taşıyan mekanlarda lamba formundaki ürünleri tercih edebilirsiniz. Modern sarkıt avizeleri mutfakta veya yemek masası boyunca kullanabilirsiniz.

Endüstriyel Zemin Seçenekleri

Hijyenik endüstriyel mutfak zeminleri kolay temizlenebildiği için sıkça tercih edilir. Kimyasalların üzerine binen yükü kaldırırken aynı zamanda aşınmalara ve çatlamalara karşı dayanıklılık elde edebileceğiniz endüstriyel zeminler modern mutfaklarda da oldukça fazla kullanılır. Bu noktada uygulama yapılacak yüzeyin düzgün ve sağlam olması ile beraber zemine binecek yük miktarının tespit edilmesi yeterlidir. Bu sayede zemin konusunda gerekli güvenlik önlemleri de alınmış olur.

Açık Raflar

Duvarları işlevsel ve estetik bir şekilde değerlendirmek istiyorsanız açık rafları tercih edebilirsiniz. Birbiriyle uyumlu bir hava elde etmek isterseniz benzer nitelikler taşıyan mobilyaları kullanabilirsiniz. Metal, cam veya ferforjelerin açık raf modellerini bulabilmeniz mümkündür.

Fonksiyonellik sizler için önemli bir detaysa bardak veya tabak gibi eşyaların sergilenebileceği açık rafları deneyebilirsiniz. Açık raf dizaynı için sıklıkla kullanılan materyallerin göz hizasında tutulması, seyrek tercih edilen materyallerin ise göz hizası üzerinde ya da altında kalması önemlidir.

Teknoloji Kullanımı

Modern mutfaklarda teknolojiden destek alınması bir hayli önemlidir. Yeni sistemler ile donatılan modern mutfaklarda bağımsız tezgahlardan destek alabilirsiniz. Kullanacağınız buzdolabı, bulaşık makinesi ve ocak modelleri için paslanmaz çelik materyallerden üretilenleri tercih edebilirsiniz.

Eski tip elektronik cihazların kapladığı alana nazaran çok daha avantajlı olan yeni nesil teknolojiye sahip ürünler, bu noktada bir adım öne çıkabilir. Böylece teknolojinin bütün avantajlarından yararlanarak oldukça estetik ve işlevsel mekanlar yaratabilirsiniz. Mutfak dekorasyonu fikirleri için ayrıca dilerseniz Intema’da yer alan seçenekleri de inceleyebilir, kendi mutfağınızı tasarlayabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu