Sağlık

Ritim Bozukluğu Kalpte Hangi Deformasyonlara yol açar? Ablasyon Tedavileri Nasıl Yapılır?

Her yaş grubunda görülen ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir, ablasyon tedavileri nasıl yapılır ve yan etkilerine denilmiştir.

Aritmi, bebekler dahil her insanda görülmektedir. 60 ila 100 arasından olması gerekirken daha çok ya da daha az atması aritmi olarak adlandırılır. Her kalp ritim bozukluğu tedavi gerektirmez. Ani heyecanlar, korku ve yoğun stres aritmiye sebep olabilir.

Ritim Bozukluğu Kalpte Hangi Deformasyonlara yol açar? Ablasyon Tedavileri Nasıl Yapılır?
Ritim Bozukluğu Kalpte Hangi Deformasyonlara yol açar? Ablasyon Tedavileri Nasıl Yapılır?

Aritmi Neden Olur?

Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: kalp yetmezliği veya damar tıkanıklığı göstergesidir. Pek çok çevresel faktör ve doğuştan olan etmenlerle ortaya çıkabilir. Bebeklik döneminde görülen aritmiler bir süre sonra tedavisiz düzelebilir. Hamilelikte annenin yaşadığı aritmi bebeği etkileyebilmektedir.

Ancak kişinin yaşı, aritmin tipi ve ritim bozukluğunun nedenine bağlı olarak doktora başvurmak gerekir. Düzenli beslenme, egzersiz yapma ve zararı alışkanlıklardan uzak durma kalp ritminizi korumanıza yardımı olur.

Aritmi Tanı Yöntemleri Neler?

Aritmi ya da kalp ritim bozukluğu çeşitli testler ila teşhis edilir. Hastanın tıbbı öyküsü dinlendikten sonra belirli testler kalp ritmi kontrol edilir. Aritmi tanı yöntemleri;

  • EKG: elektrokardiyogram kalp kaslarının sinyallerini anlık ölçülerek grafik haline getirilmesidir. Göğüs, bacak ve kol bölgelerine yapıştırılan elektrotlarla birkaç dakikada gerçekleşir.
  • Eforlu EKG: yürüyüş bandı benzeri yardımcı aletlerle yapılan fiziki aktiviteler sırasında ölçüm yapılır. Ritim bozukluğu kalpte hangi hastalıkların habercisidir: kalp damarlarındaki tıkanıkları işaret eder.
  • EPS: kalp ultrasonu, ses dalgaları ile kalbin iç yapısının kontrol edilmesidir. Boyun ve kasık bölgesinden kalbe ulaşılarak test tamamlanır.

Aritmide Ablasyon Tedavisi Nedir?

En sık uygulanan ablasyon tedavileri nasıl yapılır: lokal anestezi ila yapılır, ayrıca yöntemde yan etki fazla görülmez. Tedavinin uygulanmasında yaş sınırı bulunmaz. Ortalama 1,5 saat süren operasyonda sorunlu böle tamamen yok edilir. Hastalar ablasyon işlemi sonrasında hastanede bir gün kalırlar. İyileşme sürecinde hastaların kontrollerini aksatmaması önemlidir.

En iyi kardiyoloji doktorlarından olan Prof. Dr. Sedat Köse aritmi tedavisinde hastaların yaşlarına ve ritim bozukluğunun tipine göre karar verilmesi gerektiğini belirtir. İyileşme sürecinde ise beslenme düzeni ve egzersizlere dikkat edilmesini önerir. Aritmi detaylı bilgilendirme ve aradığınız cevaplar için lütfen https://www.sedatkose.com/aritmi/ ziyaret ediniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu