Ekonomi

Popüler Meme Token’da Son Gelişmeler: SHIB Yorumları

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye’nin ilk kripto para haber kaynaklarından COINTURK, piyasanın popüler meme token’ı Shiba Inu’daki (SHIB) son gelişmeler konusunda bir yazı kaleme aldı. Veriler yatırımcıların dikkatli olmasını gerektiriyor olabilir.

 

Son Shiba Inu Gelişmeleri

 

COINTURK ve COINTURK NEWS adlı iki kripto para haber sitesinde belirtildiği gibi Shiba Inu ekibi, teknik sorunlar nedeniyle durdurulan Shibarium L2 ağını özel modda yeniden başlattı ancak SHIB fiyatı sabit kaldı. Yapılan açıklamalara göre SHIB fiyatı 0,0000008 dolar seviyesinde sabit kalıyor ancak zincir üzerindeki göstergeler boğaların her an harekete geçebileceğini göstergesi olabilir.

 

Bunlara ek olarak veriler, SHIB borsa rezervlerinin Şubat 2022’den bu yana bu kadar düşük seviyelere gerilemediğini gösteriyor. Borsa rezervlerei, yatırımcıların tanınmış kripto borsa cüzdanlarında tuttukları toplam SHIB bakiyelerindeki gerçek zamanlı değişiklikleri takip eder. Paylaşılan grafikler, 5 Ağustos ve 12 Ağustos’taki Shiba Inu fiyatlarındaki son yükseliş trendlerinin borsa rezervlerindeki önemli düşüşlerden önce geldiğini gösteriyor.

 

Öte yandan Shibarium ile ilgili son ağ hareketlerinden korkan Shiba Inu’nun birçok ağ katılımcısı, son haftalarda işlem faaliyetlerini gerçekleştirmekten kaçındı. Shiba Inu ağındaki günlük aktif adreslerin 16 Ağustos’tan bu yana azaldığı da yapılan açıklamalar arasında yer alıyor. 26 Ağustos itibariyle aktif adres sayısının 3.647 olduğu ve 16 Ağustos’ta bu rakamın 8.214 olduğu ifade ediliyor.

 

Shiba Inu Nedir?

 

SHIB, Shiba Inu ekosisteminin ana token’ıdır ve merkezi olmayan, topluluk tarafından yönetilen bir para biriminin gücünü dünya çapında milyonlara ulaştırmaktadır. Ethereum tabanlı SHIB token, 2020’nin sonlarındaki başlangıcından bu yana dünya çapında bir fenomen haline geldi ve şu anda yüzlerce yerde doğrudan veya üçüncü taraf aracılar aracılığıyla bir ödeme şekli olarak kabul ediliyor.

 

Shiba Inu coin, Ağustos 2020’de “Ryoshi” takma adıyla anonim olarak oluşturuldu. Ryoshi, kendisi hakkında hiç kimse olduğunu ve önemli olmadığını ve başarılı olsa bile kimliğini ortaya çıkarma çabalarının yetersiz kalacağını söylüyor.

 

Bu meme coin, Elon Musk ve Vitalik Buterin gibi kişilerin tweetleriyle eşleştirilen coin’in sevimli cazibesinin bir yatırımcı topluluğunun ilgisini çekmesiyle hızla hız ve değer kazandı. Vitalik Buterin’in uzun süredir Shiba Inu’nun yaratıcısı olduğuna inanılıyordu, ancak 5 Haziran 2021’de Lex Fridman podcast’inde bu tür söylentileri yalanladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu