Kategorisiz

Diyaliz Merkezleri Arasından En İyisini Seçin

Çağımızda en çok görülen hastalıklardan biri olan böbrek yetmezliği her sene daha da fazlalaşarak kendini göstermektedir. Özellikle son senelerde teknolojinin ilerlemesiyle böbrek yetmezliği teşhisi daha fazla konulmaya başlamıştır. Bununla birlikte diyaliz tedavisinin de bu kadar yaygınlaşması böbrek yetmezliği ile savaşan insanlar için bir umut ışığı olmuştur. Çok fazla hasta olması nedeniyle tedavi yöntemlerinden en çok tercih edilen diyaliz merkezleri de bu oranda artmaya başlamıştır. Fakat bazı merkezlerde eski yöntemler kullanmaya devam ederken bazı merkezine son teknoloji yöntemle kullanılmaya başlanmıştır. Bu durumda hastanın seçeceği diyaliz merkezi hastalığın ilerlemesi konusunda oldukça büyük önem taşır.

Böbrek Yetmezliğinin Ciddiyetini Anlayın

Böbrek yetmezliği genel olarak kötü yaşam şartları sebebiyle ortaya çıkan bir hastalıktır. Aynı zamanda yine kötü yaşam şartları sebebiyle ortaya çıkan başka hastalıkların yan etkisi olarak da kişilerde görülebilmektedir. Özellikle diyabet, tansiyon, eklem hastalıkları gibi yine çok yaygın olan hastalıkların ortaya çıkardığı böbrek yetmezliği de pek çok kişinin uğraştığı hastalıklar arasında yer almaktadır. Kötü beslenme, gün içerisinde az su tüketme, alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddeleri çok fazla kullanmak da böbrek yetmezliğine sebep olmaktadır. Böbrek yetmezliği çok fazla etki ortaya çıkarır. Bunun en büyük nedenlerinden biri de böbreğin görevinin oldukça önemli olmasıdır. Böbrek vücutta yer alan bütün kanı temizleyerek temiz kanı yine tüm vücuda gönderir. Vücuda giden temiz kan organlara dağılarak organları beslemektedir. Fakat böbrek eğer görevini yerine getirmezse organlara da kirli kan gidecektir. Bu durumda diğer organların da işlevlerinde aksamalar görülür. Bu nedenle aslında böbrek yetmezliğinin erken teşhisi hastaları için oldukça önemlidir. Böylece böbrek yetmezliği tedavisinde iyi bir yer seçmek oldukça önemlidir.

Böbrek Yetmezliğinde Dikkat Edilecekler

Böbrek yetmezliği oluşmadan önce dikkat edilmesi gereken pek çok şey varken oluştuktan sonra da dikkat edilecekler oldukça büyük önem taşır. Çünkü böbrek yetmezliği evreleri olan bir hastalıktır. Yani ilk evrelerde böbrek hala fonksiyonunu kaybetmemiş fakat yavaşlamaya başlamıştır. İlerleyen evrelerde ise böbrek yetmezliği artık fonksiyonunu tamamen kaybetmeye başlayıp görevlileri de yerine getirmeyecektir. Bu nedenle böbrek yetmezliği olan hastaların artık daha sağlıklı bir yaşama geçmesi ve böbrek yetmezliğini oluşturacak durumlardan tamamen uzaklaşması oldukça önem taşır. Böbrek yetmezliği sırasında gün içerisinde 2,5 litre kadar su tüketmesi oldukça büyük önem taşır. Bununla birlikte alkol, sigara, şekerli besinler, çok fazla kahve tüketimi, uyuşturucu maddeler, gazlı içecekler gibi böbreği zarar veren besinlerden uzak durmak çok önemlidir. Böbreğe iyi gelebilecek vitamin ve minerallerden zengin meyve ve sebzelerden tüketmek önemlidir. Özellikle kırmızı meyveler içerisinde yer alan antioksidan içerikli maddeler böbreğin işlevlerini güçlendirmeye yaradığı için kızılcık ve böğürtlen gibi besinler tüketmek bu anlamda önem taşıyacaktır.

En İyi Diyaliz Merkezine Gitmeyi Tercih Ederek Sağlığınızı Aksatmayın

Böbreğin vücudumuzda bu kadar büyük önem taşımasının yanı sıra tedavisini de iyi bir yerde yapmak bizler için çok önemlidir. Sancaktepe diyaliz merkezleri arasındaki Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi farkı ile böbrek yetmezliğinin en iyi doktorlar tarafından takip edildiğinin farkında olabilirsiniz. Aynı zamanda Boğaziçi Özel Diyaliz Merkezi temizliğe ve hijyene çok önem veren bir merkez olduğu için hem diyaliz tedavisi çok temiz bir ortamda yapılacaktır hem de siz tedavi görürken kendinizi iyi hissedeceksiniz. İlgili doktorlar ve güler yüzlü hemşireler sayesinde diyaliz merkezinin farkını oldukça büyük bir şekilde anlamış olursunuz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu